APRODISCA signa un conveni de col·laboració anomenat PLA DAVIS amb la Fundació Catalana Síndrome de Down i el Servei de neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona

El passat dia 18 de desembre Aprodisca, la Fundació Catalana Síndrome de Down i el servei de neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per a la millora del coneixement sobre la malaltia de l’Alzheimer de les persones amb síndrome de Down i la detecció de l’envelliment prematur.

Gràcies a l’esforç, persistència i optimisme de les persones amb síndrome de Down, els seus familiars i els avenços sociosanitaris experimentats, la seva esperança de vida ha augmentat considerablement. Això justifica que l’envelliment en el síndrome de Down sigui una etapa vital amb interès creixent. És un repte socioeconòmic, emocional, així com de salut.

Degut a que presenten un envelliment més precoç que la resta de la població que els predisposa a patir certs problemes mèdics associats a l’edat com la malaltia de l’Alzheimer a una edat més primerenca, la Fundació Catalana Síndrome de Down i el Servei de Neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau han posat en marxa el PROJECTE DABNI (Down Alzheimer Barcelona Neuroimaging Iniciative) i per tal de donar resposta a aquesta problemàtica i fer extensible l’accés a la Unitat Alzheimer-Down, neix el Pla DAVIS (Domiciliary Alzheimer Visiting in Down Syndrome) amb una finalitat tant assistencial com investigadora que consisteix en la realització de visites de neurologia i exploració neuropsicològica a persones amb Síndrome de Down.

Aprodisca rebrem la visita d’un equip professional format per un neuròleg i un neuropsicòleg que es traslladarà a les instal·lacions de Montblanc i la Selva del Camp.

Una suma d’esforços per tal de garantir la qualitat de vida de les persones amb Síndrome de Down en la seva etapa vital amb una participació totalment voluntària i que permetrà un millor coneixement de l’Alzheimer i l’envelliment prematur d’aquestes persones.

Comentaris: